Site icon Yalın Haberler

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde sızma girişimi hakkında açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleşen sızma girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı. Operasyon bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 11 Ocak 2024’te gerçekleştirilen taciz ve sızma girişimi sonucunda Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit olurken, bir asker de yaralandı. Yaralı asker ise hemen hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Operasyonlar devam ediyor

MSB’nin açıklamasında, bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Bu olay bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğdu. Şehit olan kahraman askerimize Allah’tan rahmet, ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralı askerimize de acil şifalar temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bakan Güler’den başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit Aslan için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Güler, ailesine ve millete başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Şehidin ailesine haber verildi

Vali Seddar Yavuz, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ve askeri yetkililer, şehit Aslan’ın Kocaeli’deki ailesine şehadet haberini iletmek üzere Çayırova ilçesindeki babaevine gitti. Şehidin babası İbrahim Aslan’a başsağlığı dileklerini ileten yetkililer, evin önüne Türk bayrakları asarak taziye çadırı kurdu. Taziye çadırında Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Cenaze yarın defnedilecek

Şehit olan Samet Aslan’ın evli olduğu ve cenazesinin yarın memleketi Amasya’nın Taşova ilçesindeki Çakırsu köyünde defnedileceği öğrenildi. Vali Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Amasya’da ikamet eden, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Mehmetçik Samet Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Şehidimiz, memleketi Amasya’da sonsuzluğa uğurlanacak. Mekanı cennet olsun” sözlerini paylaştı.

Exit mobile version