Mardin, Hatay, Bitlis, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Tunceli, Bingöl ve Hakkari illerinde gerçekleştirilen Bozdoğan-8 operasyonlarına Jandarma ve koruculardan oluşan 204 tim ile toplamda 2 bin 866 personel katıldı. Operasyonlara J-SİHA ve ATAK helikopterleri de destek verdi.
Nusaybin, İskenderun, Dörtyol, Payas, Mutki, Hizan, Sehi, Kulp, Lice, Uludere, Silvan, Ergani, Genç, Pervari, Ovacık, Cudi ve Gabar kırsalında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi. Ayrıca, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Ayrıca, operasyonlar sırasında; LAV silahları, roketler, keskin nişancı tüfekleri, piyade tüfekleri, araç ve el telsizleri, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]