D Vitamini ve Kansere Karşı Bağışıklık Direnci Bir araştırmada, D vitamini açısından zengin bir diyetle beslenen farelerin, nakledilen kanserlere karşı daha güçlü bir bağışıklık direncine sahip olduğu tespit edildi. D vitamini almayan farelere kıyasla immünoterapi tedavisine daha iyi yanıtlar verdikleri gözlendi. Bağırsak Mikrobiyomu ve D Vitamini Bilim insanları, D vitamini açısından zengin beslenmenin bağırsakta Bacteroides…
Bir araştırmada, D vitamini açısından zengin bir diyetle beslenen farelerin, nakledilen kanserlere karşı daha güçlü bir bağışıklık direncine sahip olduğu tespit edildi. D vitamini almayan farelere kıyasla immünoterapi tedavisine daha iyi yanıtlar verdikleri gözlendi.
Bilim insanları, D vitamini açısından zengin beslenmenin bağırsakta Bacteroides fragilis bakterisini üreten bir süreci tetiklediğini ve farelere bağışıklıkta gerekli desteği sağladığını keşfetti. Bu da kanser tedavisinde yeni anlayışlar ve yöntemlerin kapısını aralayabilir.
Londra’daki Francis Crick Enstitüsü, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin (NIH) Ulusal Kanser Enstitüsü (NCI) ve Danimarka’daki Aalborg Üniversitesi’nden araştırmacıların yer aldığı çalışma, D vitamininin mikrobiyom aracılığıyla kanser tedavisinde nasıl etkili olduğuna dair önemli ipuçları sunuyor. Ancak, D vitamini eksikliği konusunda daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğu vurgulanıyor.
Vücutta yetersiz D vitamini bulunması durumunda ortaya çıkan belirtiler arasında yorgunluk, kemik ağrısı, depresyon, saç dökülmesi, kas zayıflığı, iştah kaybı ve zayıf bir bağışıklık sistemi bulunmaktadır.
Güneş ışığından günde 5-30 dakika yararlanmanın önerildiği belirtilirken, SPF içerikli kremlerin UVB ışınlarını absorbe ederek vücudun D vitamini sentezini engelleyebileceği de hatırlatılmaktadır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]