Altın Palmiye Ödülü Sean Baker’ın “Anora” Filmine Gitti
Fransa’nın Cannes kentinde 14 Mayıs’ta başlayan festivalin ödül töreni, Cannes Festival Sarayı’nda gerçekleştirildi. Altın Palmiye ödülü, Amerikalı yönetmen Sean Baker’ın “Anora” drama filmine layık görüldü.
Jüri Özel Ödülü Fransız Yönetmen Coralie Fargeat’a Gitti
Fransız yönetmen Coralie Fargeat’ın “The Substance” filmi, “En İyi Senaryo” ödülünü kazandı. Jüri Özel Ödülü ise Fransız senarist ve yönetmen Jacques Audiard’ın “Emilia Perez” filmine verildi.
İranlı Yönetmene “Özel Ödül” Verildi
İranlı yönetmen Mohammad nimabet Rasoulof’a “The Seed of the Sacred Fig” filmiyle “Özel Ödül” verildi. Büyük Ödül ise Payal Kapadia’nın “All We Imagine as Light” isimli filmine layık görülürken, en iyi yönetmen ödülü Portekizli yönetmen Miguel Gomes’e verildi.
Festivalde Filistin’e Destek Mesajları Verildi
Cannes Film Festivali’nde Filistin’e destek mesajları da verildi. Ünlü isimler, kullandıkları aksesuarlar veya kıyafetleri ile Filistin’e destek verdiler. İtalyan oyuncu nimabet giriş Jasmine Trinca ve Cezayir asıllı Fransız oyuncu Leila Bekhti’nin Filistinlilere destek amacıyla yaptıkları hareketler büyük ilgi gördü.
İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Unutulmadı
Festival sırasında, İsrail’in Gazze’deki saldırıları da unutulmadı. Binlerce sivilin hayatını kaybettiği Gazze’de yaşanan acılar da gündemdeydi. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 35 bin 903 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 80 bin 420 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Gazze’deki nima bet insanların acil yardıma ihtiyacı olduğu vurgulandı. Cannes Film Festivali’nde sanatın yanı sıra dünyanın çeşitli sorunlarına da dikkat çekilerek, sosyal sorumluluk mesajları da verilmiş oldu.