İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör (ICD) Hayat Kurtardı
37 yaşındaki Alper Ayaz, 2007 yılında baygınlık geçirip kalbinin durması sonucu Brugada sendromu teşhisi aldı. Bu genetik hastalık nedeniyle kalp ritim bozukluğu yaşayan Ayaz’a “İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör (ICD)” takılarak yaşamı kurtarıldı. Ancak, kalp pili sık sık şoklama yapınca Ayaz, çözüm aramak amacıyla İstanbul’daki bir hastaneye başvurdu. bayabet
Ablasyon Tedavisi ile Yeni Bir Başlangıç
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Demir tarafından yapılan kontroller sonucunda Ayaz’a kalbindeki ritim bozukluğunu düzelten ablasyon tedavisi uygulandı. Bu minimal invaziv prosedür sayesinde Ayaz, artık kalbinin durmadığı ve şoklanmadığı günlere “merhaba” dedi. Demir, ablasyon yönteminin başarısını vurgulayarak, bu tedavi sayesinde hastaların hayatlarını normal şekilde sürdürebildiğini belirtti.
Şok Pili ile Yaşamak
Ayaz, şok bayabet giriş pili sayesinde işteyken, arkadaşlarıyla vakit geçirirken hatta araç kullanırken kalbindeki ritim bozukluklarına maruz kalıyordu. Doç. Dr. Serdar Demir, hastaların sürekli şok almalarının ciddi acıya neden olabileceğini ifade ederek, ablasyon tedavisinin bu durumu çözümlediğini açıkladı.
Yeni Bir Umut: Ablasyon Tedavisi
Ayaz, 17 yıl boyunca yaşadığı şoklamaların ardından ablasyon tedavisi ile hayatının değiştiğini söyledi. baya bet Ablasyon işlemi sonrasında ritim sorunlarından kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Ayaz, artık normal bir yaşama adım attı. Ablasyon tedavisi, Brugada sendromu gibi ritim bozukluklarının çözümünde umut vaat ediyor.