Trabzonspor’un eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 18 Temmuz’da gerçekleştireceği Seçimli Genel Kurul’da başkanlığa aday olduğunu duyurdu. 2013 yılında Trabzonspor’da başkanlık koltuğuna oturan Hacıosmanoğlu, 2015 Aralık ayına kadar görevini sürdürmüştü.
İbrahim Hacıosmanoğlu, 1966 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Hayrat Beldesi’nde doğmuştur. Ticaretle uğraşan Hacıosmanoğlu, 2005-2007 yılları arasında Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2008 yılında Nuri Albayrak’ın istifasının ardından Trabzonspor başkanlığı için aday olan Hacıosmanoğlu, Sadri Şener’e karşı seçimi kaybetmiş ve başkan seçilememiştir.
2012 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine aday olan Hacıosmanoğlu, bu seçimde de başarılı olamamıştır. Ancak 2013 yılında Trabzonspor’un başkanı seçilen Hacıosmanoğlu, 2015 yılında Muharrem Usta’ya karşı yarışı kaybederek görevini devretmiştir.
TFF Başkanlığı için İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yanı sıra daha önce Erdal Alkış ve Servet Yardımcı da adaylıklarını açıklamıştı. 18 Temmuz’daki Seçimli Genel Kurul, Türk futbolu için önemli bir dönemeç olacak ve yeni başkanın kim olacağı merakla beklenmektedir.
İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzon kökenli iş insanı ve eski bir futbol yöneticisidir. Trabzonspor’un başkanlık koltuğuna oturan Hacıosmanoğlu, kulüpte çalkantılı bir döneme imza atmış ve tartışmalara yol açmıştır. TFF Başkanlığı için adaylığını açıklayan Hacıosmanoğlu’nun Türk futbolu üzerindeki etkisi ve geleceği merak konusu olmaya devam etmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]