Bakanlık, X sosyal medya platformundan, Fidan’ın görüşmelerine ilişkin paylaşım yaptı. Paylaşımda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, BRICS+ kapsamında Etiyopyalı mevkidaşı Selassie ve Belaruslu mevkidaşı Aleynik ile bir araya geldiği bildirildi.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, resmi X sosyal medya platformu üzerinden Hakan Fidan’ın son diplomasi hamleleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Yapılan paylaşımda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın BRICS+ zirvesi kapsamında Etiyopya Dışişleri Bakanı Selassie ve Belarus Dışişleri Bakanı Aleynik ile gerçekleştirdiği görüşmelere dair bilgiler paylaşıldı.
Hakan Fidan, uluslararası ilişkilerdeki deneyimi ve yetkinliği ile dikkat çeken bir isimdir. BRICS+ zirvesi kapsamında Etiyopya ve betist iletişim Belarus’un dışişleri bakanları ile gerçekleştirdiği görüşmeler, Türkiye’nin dış politika stratejisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu görüşmelerde, bölgesel ve küresel konuların yanı sıra ikili ilişkilerin de ele alındığı belirtilmiştir.
Türkiye, farklı coğrafyalardan ülkelerle işbirliği ve diyalog olanaklarını genişletmeye yönelik adımlar atmaya devam etmektedir. Hakan Fidan’ın yürüttüğü diplomatik faaliyetler, Türkiye’nin uluslararası alandaki etkin ve güvenilir konumunu pekiştirme hedefine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu görüşmelerin, ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve ortak çıkarların korunmasına olanak tanıyacağı vurgulanmıştır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]