Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasının ardından “çözüm süreci” tartışmalarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.
Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Devlet deneyip tam sonuç alamadığı yol ve yöntemleri bir daha denemez. Devlet başka etkili yol ve yöntemler bulur. Yumuşama, normalleşme, tokalaşma hangi tutum ve dil referans verilirse verilsin Türkiye’de ne önceki uygulamaya benzer nerobet ne de yeni versiyonla bir çözüm süreci olmaz, olamaz. O süreçler geçmişte kaldı, tarihe mal oldu. Siyonizmin saldırganlığı sebebiyle bir “çözüm süreci” başlatılıyor iddiası son derece saçmadır ve Türkiye’nin gücünün farkında olmamaktır.
15 Temmuz’dan sonra uygulanan güçlü ve etkili siyasi ve askeri stratejilerin yumuşatılması veya vazgeçilmesinin söz konusu olmadığını belirten Uçum, terörün Türkiye içinde neredeyse tamamen tasfiye edildiğini ve sınır ötesi güvenlik bölgeleriyle birlikte tümden nerobet giriş tasfiye edilecek bir sürece girildiğini vurguladı.
Mehmet Uçum, siyasette özellikle Meclis’te yapıcı bir dil geliştirme ve herkesle diyalog kurma yaklaşımlarını dışlamadığını, ancak bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını etkilemediğini ve siyasi manipülasyonların gerçekliğe aykırı olduğunu belirtti.
Uçum ayrıca, Türkiye’nin yeni bir anayasa ile güçlendirilmesi ve terör vesayetinden kurtulması gerektiğini vurgulayarak, bu sürecin tarihsel bir fırsat olduğunu ve kimse tarafından ıskalanmaması gerektiğini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]