Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftada yoğun mesai yapacak. Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde 9’uncu Yargı Paketi olacak. Paket kapsamında hakaret suçlarına yeni cezalar getirilecek. Sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle işlenen hakaret suçlarıyla ilgili düzenlemeler yapılacak.
Arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanlar, **yazılı sınava girmeden** arabuluculuk siciline kayıt olabilecek. Uzlaştırmacı olabilmek için hukuk mezunu olma şartı da getirilecek. Ayrıca, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda soru sayısı 100’den 120’ye çıkarılacak.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 30 Ekim Çarşamba günü 2025 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmeler başlayacak. 31 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütçesi ele alınacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, bütçe sunumunu yapacak. İhtisas komisyonları da toplanarak gündemdeki konuları ele alacak.
Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, basına kapalı toplantısında Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerini dinleyecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ise İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonunda sunum yapacak. Dışişleri Komisyonu ise uluslararası anlaşmalara yönelik 10 kanun teklifini görüşecek.
Çarşamba günü Meclis’te bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ekim Çarşamba günü AK Parti grup toplantısında konuşması öngörülüyor. Meclis, önemli konularda kararlar almak ve ülkenin geleceği için çalışmalar yürütmek için yeni haftaya hazır bir şekilde giriyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]