Filistin Esirler Cemiyeti’nin yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde, özellikle de El Halil’in güneyindeki Tabaka köyü başta olmak üzere, evlere baskınlar düzenlemeye devam ediyor. Bu baskınlar sırasında **18 Filistinli’nin gözaltına alındığı** ve evlerin tahrip edildiği belirtiliyor.
İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği bu baskınlarda gözaltına alınan kişilerin ve ailelerinin darp ve tehditlere maruz kaldıkları aktarılıyor. Bugüne kadar işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te **11 bin 600’den fazla Filistinli** gözaltına alındı.
Gazze’ye yapılan saldırının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığı görülüyor. Filistin makamlarının verilerine göre, bu süre zarfında İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırılarında **167’si çocuk toplam 768 Filistinli hayatını kaybetti**.
Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Filistinlilerin temel haklarının korunması ve bu tür ihlallerin son bulması için uluslararası toplumun daha fazla adım atması bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]