İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi (istinaf), Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesince “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezası kararına ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.
Yerel mahkemenin hükmünde herhangi bir hukuka aykırılık olmadığına karar veren istinaf daire, **eylemin doğru olarak nitelendirildiğini** ve sanığa verilen cezanın **kanuni bağlamda uygulandığını** belirtti. Daire, sanık, sanık avukatı ve savcının ileri sürdüğü nedenleri yerinde görmedi ve temyiz başvurusunu **esastan reddetti**.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık İbrahim Keloğlan’ın “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapsi istemişti. İddianameyi kabul eden mahkeme, sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası vermiş ve hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Başsavcılığın itirazı üzerine dosya ağır ceza mahkemesine gitmiş ve sanık yeniden yargılanmıştı.
Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın suçunu sabit görerek 3 yıl hapis cezası vermiş, ancak bu cezayı **2 yıl 6 aya** indirmişti. Mahkeme, sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önünde bulundurarak **adli kontrol tedbiri uygulanmasına** karar vermişti.
Savcılık cezayı az bulmuş, sanık ve avukatı ise fazla buldukları gerekçesiyle karara itiraz etmişlerdi. Savcılık, istinaf başvurusunda cezanın az olduğunu belirterek hükmün bozulmasını ve sanığın tutuklanmasını talep etmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]