Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı tren faciasının üzerinden 6 yıl geçti. Faciayla ilgili açılan davada aileler, adaletin sağlanması için uzun bir mücadele verdi.
25 Nisan’da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 4 sanığa “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan, 5 sanığa ise “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan hapis cezaları verildi. Ancak 4 sanık ise beraat etti.
Dönemin TCDD 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu 17 yıl 6 ay, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt 16 yıl 3 ay, Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat 13 yıl 9 ay ve TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan hakkında 15 yıl hapis cezasına çarptırılıp haklarında tutuklama kararı verildi.
Faciada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, adaletin tam anlamıyla sağlanmadığını belirterek, dönemin TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın sorgulanmamasını eleştirdi. Ulaştırma Bakanlığı’nın da sorumluluğu olduğunu vurgulayan Öz, yaşanan acının unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Çorlu Tren Katliamı’nda yaşamını yitiren 25 kişi için Edirne’nin Uzunköprü ilçesi ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde anma etkinlikleri düzenlenecek. Ölenlerin anısının yaşatılması ve benzer faciaların bir daha yaşanmaması için mücadeleye devam edilecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]