İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Adnan Oktar ve diğer tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Tanık Fatih Kılıç, örgütün hukuk imamı olarak verdiği ifadede, Adnan Oktar’ın en büyük korkusunun yalnız kalmak olduğunu belirtti.
Tanık Kılıç, Adnan Oktar’ın sürekli operasyon korkusu yaşadığını ve kendisine suç yandaşları aradığını aktardı. Kılıç’a göre, Adnan Oktar’ın örgütü kontrol altında tutmak için cezaevinden bile manipülasyonlar yaptığı belirtildi.
Tanık Kılıç’a göre, Adnan Oktar tüm sanıkların savunmalarını avukatları aracılığıyla yazdırarak manipülasyon yapmıştı. Kılıç, sanıkların hiçbirinin kendi hür iradeleriyle ifade vermediğini iddia etti.
Mahkeme heyeti, Adnan Oktar dışındaki tutuklu sanıkların tahliyesine karar verirken, duruşmayı erteledi. İddianamede ise Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna’nın çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep edildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]