SON GELİŞME
--:--:--

Erciyes Üniversitesi’nde 15 Temmuz Konferansı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Erciyes Üniversitesi’nde 15 Temmuz Konferansı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve İl Emniyet Müdürü Konferansa Katıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonu’nda “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve ERÜ Rektörü Fatih Altun katıldı.

15 Temmuz’un Önemi ve Darbe Girişimi

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, konferansta yaptığı konuşmada, hain darbe girişiminin 15 Temmuz tarihine denk gelmesinin tesadüf olmadığını vurguladı. Çalışkan, 15 Temmuz’un batılılar için önemli bir tarih olduğuna dikkat çekerek, “15 Temmuz rastgele seçilmiş bir tarih değildir. 7 Haziran-15 Temmuz 1099 Kudüs’ün işgal edildiği tarih aralığıdır.” dedi.

Darbenin Virüs Gibi Yayılması ve FETÖ’nün Rolü

Çalışkan, darbeyi virüse benzeterek, Osmanlı’nın son zamanlarında orduda görülen hastalığın benzerini yaşadıklarını belirtti. 1980 darbesinin ABD, 1960 darbesinin ise İngiliz ağırlıklı olduğunu söyleyen Çalışkan, 15 Temmuz darbe girişiminin ise konsorsiyum ürünü olduğunu ifade etti. FETÖ’nün ülkedeki kurumları ele geçirmeye çalıştığını belirten Çalışkan, 2004 yılına gelindiğinde devletin bütün kademelerine sızdıklarını ve yönlendirme konumuna geldiklerini aktardı.

15 Temmuz’un Anlamı ve Önemi

Çalışkan, konuşmasında “Anadolu’da ‘Olanda hayır vardır’ görüşü bulunur. 15 Temmuz’un da bir hayrı vardır.” diyerek, darbenin 2-3 yıl daha ötelense ülkenin anahtar teslim alınabileceğini belirtti. 15 Temmuz’un planlanan general sayısını aştığını ifade eden Çalışkan, “O gün söylenecek söz kalmazdı.” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Hakkında Soruşturma Başlatıldı
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Hakkında Soruşturma Başlatıldı
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’a Soruşturma
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’a Soruşturma
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Türk-Ukrayna İlişkileri Güçlendi
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Türk-Ukrayna İlişkileri Güçlendi
Zelenska’ya Mesnevi Hediye Edildi
Zelenska’ya Mesnevi Hediye Edildi
Ege Denizi’nde Sismik Hareketlilik Devam Ediyor
Ege Denizi’nde Sismik Hareketlilik Devam Ediyor
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile Görüştü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile Görüştü
Haberin Yalın Hali - yalinhaber.com
Copyright © 2025 Tüm hakları YALIN HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması