TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu”‘nda önemli açıklamalarda bulundu.
Kurtulmuş, Kıbrıs’ın tarihi boyunca stratejik bakımdan önemli bir yer olduğunu vurgulayarak, devletlerin ve medeniyetlerin ilgi odağı olduğunu belirtti. Doğu Akdeniz’de dünyanın büyük devletlerinin varlığının söz konusu olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Kıbrıs Türk Devleti’nin varlığı kıyamete kadar devam edecektir.”
Barış Harekatı’nın sadece askeri bir başarı olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin özgürlük ve onur mücadelesi olduğunu belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığının 50 yıldır tescillendiğini ve devam edeceğini vurguladı.
Kurtulmuş, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını destekleyerek devam ettireceğini ve uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk Devleti’nin egemen eşitliğini savunacağını söyledi. Gelecek süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınırlığının artırılacağını belirtti.
Kurtulmuş, Türkiye’nin Kıbrıs Türk Devleti’nin varlığının teminatı olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs’ın tanınırlığının artırılabilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
Sempozyuma, İÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Başkanı Rıza Yorulmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşerek Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı dolayısıyla KKTC halkını kutladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]