AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına dair açıklamalarda bulundu. Çelik, Gazze’deki acı tablonun giderek yoğunlaştığını vurgulayarak, insanların ölümden kaçmak için büyük bir göç dalgası halinde hareket etmelerinin yoksulluklarını gösterdiğini ifade etti. Son bombalamaların ardından insan cesetlerine ulaşılamadığını ve paramparça olmuş insan parçalarının torbalara doldurulmak zorunda kalındığını belirtti.
Çelik, İsrail’in uluslararası bykus çağrılara uymamasını eleştirerek, Fransa, Almanya, İngiltere ve diğer ülkelerin İsrail’e yapılan çağrılara olumlu yanıt vermemesi durumunda yaptırımların gündeme gelmesi gerektiğini belirtti. Netanyahu hükümetini insanlık tarihinin en soykırımcı hükümeti olarak tanımlayan Çelik, İsrail’in şiddet politikalarını kınadı.
İsrail’in sürekli ateşkes iradesini sabote ettiğini ifade eden Çelik, Netanyahu hükümetini ahlaksızlıkta yarışan bir “cinayet şebekesi” olarak nitelendirdi. Çelik, İsrail’in insani değerleri hiçe sayan politikalarını kınayarak, bykus giriş uluslararası toplumun bu konuda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Çelik, AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı konuşmaya davet etti. AK Parti’nin Türkiye’de ve dünya siyasetinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Çelik, partinin gerçekleştirdiği reformlar ve demokratik değişimlerle Türkiye’yi geleceğe taşıma iradesine vurgu yaptı.
Çelik, Hakkari’de düzenlenen Cilo Festivali’nde 25 bin kişinin katılımıyla terörle anılan by kus bölgenin huzur ve güven atmosferine dikkat çekti. Festivalin Türkiye’deki demokratik yapının gücünü ve huzurunu gösterdiğini ifade eden Çelik, etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Bu açıklamalar, Türkiye’nin ve AK Parti’nin dış politika ve iç gelişmelerdeki duruşunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]