TRT’nin iletişim paydaşı olduğu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı’nın ana yürütücülüğünde, Adana Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor. Kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katıldığı etkinlik, Türkiye’nin en büyük teknoloji, havacılık ve savunma sanayi festivali olarak dikkat çekiyor.
TEKNOFEST’in ikinci gününde Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, etkinlik alanını gezip stantları dolaştı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin projelerini inceleyen Bayraktar, Türkiye’nin teknoloji alanındaki başarılarına vurgu yaptı.
TEKNOFEST’in Türkiye’nin teknoloji, havacılık ve savunma sanayindeki başarılarının simgesi haline geldiğini belirten yetkililer, halkın etkinliğe gösterdiği ilginin gurur verici olduğunu ifade etti. Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna ulaştığı vurgulandı.
TEKNOFEST’te konuşan yetkililer, Türkiye’nin son 20 yılda teknoloji alanında kaydettiği ilerlemelere dikkat çekti. Yazılım teknolojisindeki yıllık ihracatın 3,5 milyar dolara ulaştığını belirten Bolat, savunma sanayi alanında da önemli başarılar elde edildiğini vurguladı. Türkiye’nin teknoloji, havacılık ve savunma sanayinde daha büyük başarılara imza atacağı ifade edildi.
TEKNOFEST Adana kapsamında bazı otellerin fahiş fiyat uygulaması yaptığına dikkat çeken yetkililer, bu durumu ahlaksızlık ve aç gözlülük olarak nitelendirdi. Gerekli cezaların verileceği belirtildi.
TEKNOFEST Adana, Türkiye’nin teknoloji yolculuğunda önemli bir durak olarak öne çıkıyor. Katılımcılar, yeni teknolojileri keşfetme ve gençlerin projelerini yakından gözlemleme fırsatı buluyorlar.
Reklam & İşbirliği: [email protected]