Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarına deniz yoluyla tahliye imkanı sunuyor.
Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarına yönelik deniz yoluyla tahliye operasyonunun başladığını duyurdu. Açıklamada, hava yoluyla ülkeye dönmek isteyen vatandaşlar için de uçak seferlerinin düzenleneceği belirtildi.
Açıklamada, Türkiye’ye hava yoluyla dönmek isteyen vatandaşların öncelikle Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurmaları gerektiği vurgulandı. Ön kayıt başvurularının alınmasıyla birlikte, uçak seferlerinin tarihleri, güzergahları ve sayıları belirlenecek. Gerekli koşullar sağlandığı takdirde tarifesiz uçak seferleri düzenlenecek ve deniz yolu tahliyesi için yeni gemiler gönderilebilecek.
Bugün itibariyle Lübnan’dan tahliye edilecek yaklaşık 1900 yolcu, iki gemi ile Türkiye’ye doğru yola çıkacak. Bu adım, Türkiye’nin vatandaşlarının güvenli dönüşlerini sağlamak adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bu tahliye operasyonu, Türk vatandaşlarının Lübnan’dan güvenli ve hızlı bir şekilde dönüşlerini sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]