Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülderen Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları’nda 130 bininci konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’ın son seçimlerdeki başarısını vurgulayarak, “Hatay 1 Nisan’da gerçek belediyecilikle tanıştı. Hatay gündelik siyasetin ayak oyunlarının kurbanı olmuştu. Cumhur İttifakı olarak Hataylı kardeşlerimizin çığlıklarına kulak verdik.” dedi.
Erdoğan, depremin ardından yapılan çalışmaları anlatarak, “Hatay’da toplam 152 bin 959 hak sahibimiz var. Bu yılın sonuna kadar 201 bin 688 ev ve iş yerimizin daha anahtarlarını sahiplerine teslim edeceğiz. 2025 yılı sonunda 452 bin 958 konut, iş yeri ve ahırı teslim etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı, İsrail’in saldırganlığına da değinerek, “İsrail bu anlayışla, bu kafayla bir yere varamayacak. Duamız şu: Ya Kahhar ismi şerifi hürmetine Allah’tan bunların kahrını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmeleri ve vaatleri, Hatay’daki konut teslim töreninde yaptığı konuşmada yansıdı. Erdoğan, belediyecilik hizmetlerinden deprem bölgesindeki çalışmalara kadar geniş bir yelpazede önemli açıklamalarda bulundu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]