Türkiye genelinde Adana’dan Yalova’ya birçok ilde, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen GÜRZ-23 operasyonlarıyla terör örgütüne karşı mücadele sürdürüldü.
Yakalanan şüphelilerin örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri ve örgüte finans sağladıkları tespit edildi. Bu doğrultuda haklarında soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri, teröristlere karşı kararlı bir mücadele yürütürken, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonları gerçekleştiren polis ekipleri de övgü aldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen DEAŞ terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Ankara yapılanmasına dahil oldukları belirlenen 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince operasyon başlatıldı.
Bu operasyonlarla ülke genelinde teröre karşı kararlı bir duruş sergilenirken, güvenlik güçlerinin aldığı önlemler ve yürüttüğü operasyonlarla halkın huzur ve güvenliği sağlanmaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]