Bakanlık, İdari Para Cezalarını Yüzde 43,93 Oranında Artıracak

İç Ticaret ile Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi genel müdürlükleri, mevzuatları kapsamında yer alan idari para cezaları 1 Ocak 2025’ten itibaren %43,93 oranında artırılacak. Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmelere Yeni Cezalar Buna göre, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere alt sınırı 143.930 TL olan ceza verilebilecek. Üst sınır ise 1.439.300 TL olarak belirlendi. Perakende İşletmeler ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakanlık, İdari Para Cezalarını Yüzde 43,93 Oranında Artıracak

İç Ticaret ile Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi genel müdürlükleri, mevzuatları kapsamında yer alan idari para cezaları 1 Ocak 2025’ten itibaren %43,93 oranında artırılacak.

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmelere Yeni Cezalar

Buna göre, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere alt sınırı 143.930 TL olan ceza verilebilecek. Üst sınır ise 1.439.300 TL olarak belirlendi.

Perakende İşletmeler ve Üreticilere Yönelik Cezalar

Bakanlık tarafından alınan tedbirlere uymayan perakende işletmeler, zincir mağazalar, üretici ve tedarikçilere ceza kesilecek. Her bir aykırılık için uygulanacak idari para cezasının alt sınırı 22.807 TL, üst sınırı ise 684.214 TL olacak.

Diğer Cezalar ve Cezaların Detayları

Defter, belge ve kayıtları vermeyenlere ya da denetimi engelleyenlere uygulanacak cezaların alt sınırı 114.035 TL, üst sınırı ise 570.178 TL olarak belirlendi.

Piyasa dengesini bozan faaliyetlere veya tüketicinin mağduriyetine sebep olanlara verilecek cezalar da artırıldı. Örneğin, sebze ve meyve ticaretinde serbest rekabeti engelleyenler 177.340 TL ceza alacaklar.

Aldatıcı reklamlara yönelik cezalar da artırıldı. Reklam Kurulu tarafından aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara 79.161 TL ile 31.808.530 TL arasında ceza verilebilecek.

Tüketicilerin Korunması ve Haklarının Sağlanması

Tüketici haklarını korumak adına fiyat etiketi ve fiyat listelerine aykırılıklar için cezalar belirlendi. Ayrıca, taksitle satış, paket tur sözleşmeleri ve diğer tüketici haklarıyla ilgili aykırılıklara da cezalar getirildi.

Bakanlık, tüketicilerin korunması ve haksız ticari uygulamaların önlenmesi için sıkı cezaların uygulanacağını duyurdu.

Benzer Haberler
Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda Ekonomi Gelişmelerini Değerlendirdi
Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda Ekonomi Gelişmelerini Değerlendirdi
Türkiye ve İtalya Arasındaki Ekonomik İlişkiler Güçleniyor
Türkiye ve İtalya Arasındaki Ekonomik İlişkiler Güçleniyor
Türkiye ve İtalya Arasındaki Ticari İlişkiler Yükselişte
Türkiye ve İtalya Arasındaki Ticari İlişkiler Yükselişte
BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
SGK’nın Kadınları Destekleyen EDUCARE II Projesi Yükselen Destekle Devam Ediyor
SGK’nın Kadınları Destekleyen EDUCARE II Projesi Yükselen Destekle Devam Ediyor
SGK’nın Desteklediği EDUCARE II Projesi Hedeflerine Ulaşıyor
SGK’nın Desteklediği EDUCARE II Projesi Hedeflerine Ulaşıyor
Haberin Yalın Hali - yalinhaber.com
Copyright © 2025 Tüm hakları YALIN HABER 'de saklıdır.