Adıyaman’da Otel Faciası Davasında Verilen Hapis Cezaları

Sanıkların Son Sözleri ve Mahkeme Kararı Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen otel faciası davasında tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldılar. Sanıklardan Ahmet Bozkurt ve Mehmet Fatih Bozkurt suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliyelerini talep ettiler. Mimar Erdem Yıldız ise beraat edeceğini ifade etti….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Adıyaman’da Otel Faciası Davasında Verilen Hapis Cezaları

Sanıkların Son Sözleri ve Mahkeme Kararı

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen otel faciası davasında tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldılar. Sanıklardan Ahmet Bozkurt ve Mehmet Fatih Bozkurt suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliyelerini talep ettiler. Mimar Erdem Yıldız ise beraat edeceğini ifade etti. Tutuksuz sanıklar Halil Bağcı ve Mehmet Göncüoğlu da beraat talep etti.

Mahkeme Kararı ve Cezalar

Mahkeme heyeti, otelin sahibi Ahmet Bozkurt’u “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 18 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Oğlu Mehmet Fatih Bozkurt’a 17 yıl 4 ay 28 gün, mimar Erdem Yıldız’a ise 18 yıl 5 ay 7 gün hapis cezası verildi. Tutuklama kararı çıkarılan Hasan Aslan hakkında ise 16 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası kararı alındı. Diğer tutuksuz sanıklar Halil Bağcı ve Mehmet Göncüoğlu’na ise 8 yıl dörder ay hapis cezası verildi.

Dava Geçmişi ve İddianame

Dava, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 72 kişinin yaşamını yitirdiği Grand İsias Hotel faciasıyla ilgiliydi. İddianamede, sanıkların “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan cezalandırılmaları istenmişti. Faciada, otel sahibi Ahmet Bozkurt, oğlu Mehmet Fatih Bozkurt ve mimar Erdem Yıldız ile diğer sanıkların sorumlulukları ele alınmıştı. Otelde ruhsatsız kat eklemesi ve yetersiz malzeme kullanımı gibi ihlaller tespit edilmişti.

Bu kararla birlikte Adıyaman’da yaşanan bu trajik olayın yargı süreci sona ermiş oldu.

Benzer Haberler
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’a Soruşturma
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’a Soruşturma
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Hakkında Soruşturma Başlatıldı
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Türk-Ukrayna İlişkileri Güçlendi
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Türk-Ukrayna İlişkileri Güçlendi
Zelenska’ya Mesnevi Hediye Edildi
Zelenska’ya Mesnevi Hediye Edildi
Ege Denizi’nde Sismik Hareketlilik Devam Ediyor
Ege Denizi’nde Sismik Hareketlilik Devam Ediyor
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile Görüştü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile Görüştü
Haberin Yalın Hali - yalinhaber.com
Copyright © 2025 Tüm hakları YALIN HABER 'de saklıdır.