Ankara Bilim Üniversitesi ile robotik teknolojileri alanında faaliyet gösteren Unitree Robotics, teknolojik gelişimi hızlandırmak amacıyla stratejik bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, üniversitenin akademik birikimi ile Unitree Robotics’in saha deneyimini birleştirerek Ar-Ge ve inovasyon kapasitesini artırmayı hedefliyor.
İş birliğinin temel amaçları arasında teknoloji transfer süreçlerini güçlendirmek, ortak projeler geliştirmek ve Türkiye’nin teknoloji vizyonuna katkı sağlayacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmek yer alıyor. Bu anlaşma, teorik bilginin pratik uygulamalarla buluşmasını sağlamayı amaçlıyor.
Protokol kapsamında TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı destekli ulusal ve uluslararası Ar-Ge projeleri geliştirilecek. Ayrıca, öğrencilere yönelik staj, co-op ve uygulamalı eğitim programları hayata geçirilecek. Üniversite ve şirket arasında akademik danışmanlık ve teknik destek süreçleri yürütülecek, ayrıca seminer, konferans ve çalıştay gibi bilimsel etkinlikler düzenlenecek.
Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliklerinin teknolojik kalkınmadaki önemini vurguladı. Demir, “Üniversitemizin temel misyonlarından biri, bilgiyi yalnızca üreten değil aynı zamanda toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştüren bir yapı oluşturmaktır. Unitree Robotics ile imzaladığımız bu protokol; Ar-Ge’den uygulamalı eğitime, uluslararası projelerden teknoloji geliştirmeye kadar birçok somut hedef içermektedir. Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi geleceğin teknolojileriyle doğrudan buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik kapsamında ayrıca, Ankara Bilim Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Demirdağ’ın katılımıyla akademik bir buluşma gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ender Sevinç, fakültenin vizyonu ve iş birliğinin akademik süreçlere katkıları hakkında bir sunum yaptı. Mühendislik öğrencileri, program boyunca gösterdikleri yoğun ilgiyle interaktif bir atmosfer oluşturdu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]