Almanya Başbakanı Friedrich Merz, başkent Berlin’de Litvanya Başbakanı Mindaugas Sinkevicius ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Merz, Rusya’nın Avrupa’ya yönelik politikalarına dair açıklamalarda bulundu.
Merz, Rusya’nın saldırılarının artık sadece Ukrayna ile sınırlı kalmadığını belirtti. Almanya’nın da bu saldırıların hedefi ve mağduru olduğunu ifade eden Merz, Moskova’nın Avrupa’yı test ettiğini söyledi.
Friedrich Merz, Rusya’nın son aylarda yayılmacılık ve revizyonizm politikasını hem başlattığını hem de yoğunlaştırdığını vurguladı. Bu durumun Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri için ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.
Başbakan Merz, Rusya’nın Avrupa’yı test etme yöntemlerinin sadece hibrit saldırılarla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda Almanya ve Avrupa’nın diğer bölgelerinde yaydığı propaganda yoluyla da sürdüğünü sözlerine ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]