Fransa ekibi Monaco’nun ABD’li basketbolcusu Mike James, THY Avrupa Ligi’nde normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. 33 yaşındaki James, normal sezonda maç başına 17,9 sayı, 4,1 ribaunt ve 5,1 asist üreterek oylama sonucu MVP seçildi.
Monaco, normal sezonu 3. sırada tamamladı ve play-off’larda Fenerbahçe Beko’ya elendi. Ancak, takımın skoreri Mike James, maç başına 19,4 verimlilik puanı ile bu istatistikte ligin en iyi üçüncü oyuncusu oldu.
Sezon boyunca gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Mike James, Kızılyıldız maçında eski Yunan basketbolcu Vassilis Spanoulis’i geçerek Avrupa Ligi tarihinin en skorer oyuncusu unvanını elde etti. Bu başarıyla kariyerinde ilk kez MVP seçilen James, sezonun en iyi 5 oyuncusu arasında da yerini aldı.
James’in başarısı, basketbol kariyerinde yeni bir dönemin başladığının göstergesi olarak değerlendiriliyor. Monaco takımının yıldızı, Avrupa Ligi’nde adından sıkça söz ettireceğe benziyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]