İsrail’de, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin getirilmesi için anlaşma çağrısı yapıldı. Netanyahu hükümetine karşı her cumartesi düzenlenen protestolar geniş katılımla devam etti.
On binlerce kişi, Gazze’deki esirlerin geri getirilmesi için siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirerek, “en sağcı hükümetin” istifasını betvole talep etti. Netanyahu’nun konutunun bulunduğu Kayserya kenti ve diğer şehirlerde hükümetin istifasını isteyen gösteriler düzenlendi.
Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin yakınları, Savunma Bakanlığı önünde Netanyahu’ya ve hükümete eleştiriler yöneltti. Esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrısı yaparak protesto betvole giriş ettiler.
Protestolar sırasında polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. İsrail polisi, göstericilere müdahale etti ve Ayalon Otoyolu’na çıkışları engelledi.
İsrail ve Hamas arasında esir takası müzakereleri devam ediyor. ABD’nin arabuluculuğuyla hazırlanan son ateşkes taslağını Hamas’ın onayladığı bildirildi.
7 bet vole Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda İsrail ve Filistin arasında binlerce kişi hayatını kaybetti. Taraflar arasındaki anlaşma çabaları devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]