Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine toplanan kalabalık, olaya tepki göstererek araçları ters çevirirken, yabancı uyruklu kişilere ait bazı iş yerlerini ateşe verdi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Melikgazi ilçesinde meydana gelen çocuk istismarı olayıyla ilgili yapılan soruşturmanın sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. Şüpheli şahsın tutuklandığını ve çocuk ile ailesinin devlet koruması altında olduğunu belirtti. Ayrıca, Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletin birliğini bozmaya yönelik faaliyetlerin takip edildiğini ve asılsız iddialarla ilgili soruşturmaların sürdüğünü vurguladı.
Ayrıca, sosyal medya platformlarında Türk bayrağına yönelik saldırıların olduğu görüntülerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçu kapsamında soruşturma başlatıldığı açıklandı. Türk bayrağına yapılan saygısızlık ve saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, bu tür eylemlerin yasalar çerçevesinde cezalandırılacağı vurgulandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]