Gaziantep Valiliği, sosyal medya platformlarında dolaşan ve yabancı uyruklunun “Savaş başlasın.” şeklindeki ifadelerin yer aldığı videonun, eski bir video olduğunu ve 2021 yılında çekildiğini belirterek açıklama yaptı.
Valilik açıklamasında, söz konusu videoda konuşan yabancı uyruklunun M.M. olduğu ve il dışına çıkarıldığı bilgisine yer verildi. Emniyet güçleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, M.M.’nin o dönem Gaziantep’te çalıştığı tespit edildi ve 2021 yılında gözaltına alınarak sınır dışı edildiği belirtildi.
Valilik açıklamasında, bu tür yanıltıcı ve provokatif içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Vatandaşların, yetkili kaynaklardan doğrulanan bilgilere itibar etmeleri ve asılsız iddialara karşı tetikte olmaları gerektiği belirtildi.
Gaziantep Valiliği’nin yaptığı açıklama, toplumda infial yaratan ve kin nefrete sevk edici içeriklerin gerçekliği konusunda bilinçlenmeye ve doğruluk kontrolüne önem verilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Kamuoyunun doğru bilgiye ulaşma konusundaki hassasiyeti, sosyal medya kullanımında büyük önem taşımaktadır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]