Isparta’da düzenlenen drone yarışması, 32 dron pilotunu bir araya getirirken, Vali Aydın Baruş da organizasyonu yakından izledi. Baruş, yaptığı açıklamada, TEKNOFEST’in bu yıl Akdeniz odaklı yapıldığını belirterek, yarışmanın Isparta’da gerçekleşen ilk ayağının büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Baruş, ailelerin ve çocukların merakla takip ettiği yarışmanın, gençlerin bilim, teknoloji ve havacılığa olan ilgisini artıracağını ve Türkiye’nin savunma sanayisine katkı sağlayacağını ifade etti.
Yarışmacılardan İbrahim Alper Aydın, Konya’dan organizasyona katıldığını belirterek, son 4 yıldır yarışmalara katıldığını ve geçen yıl dördüncülük elde ettiğini söyledi. Aydın, dronları test etmek için aylar öncesinden kendi parkurlarını kurduklarını ve dronları kendilerinin imal ettiklerini açıkladı. Baruş’un da belirttiği gibi, yarışmanın gençler üzerinde büyük etki yarattığını ve ilerleyen yıllarda daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini ifade etti.
Baruş, yarışmada oluşan güzel manzaraların yanı sıra gençlerin heyecanını ve ilgisini görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmaların daha da gelişerek Isparta’ya kazandırılmasının amaçlandığını vurguladı. Yarışmanın sonunda dereceye giren yarışmacılara ödüllerin verileceğini ve gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerinin teşvik edilmesinin önemine dikkat çekti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]