Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl pilot olarak başlatılan “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”ni genişletme kararı aldı. Bu model kapsamında öğrenciler, Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Almanca derslerini ağırlıklı olarak alacaklar.
Geçen yıl 32 okulda pilot olarak uygulanan model, bu yıl 81 ildeki 300 okulda hayata geçirilecek. betdoksan Öğrenciler, haftalık 40 ders saatinde 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca dersi alacaklar. Öğretim materyalleri öğrencilere ücretsiz olarak temin edilecek.
Model, öğrencilerin sadece dil becerilerini değil aynı zamanda kültürel farkındalık ve etkili iletişim becerilerini de geliştirmeyi hedefliyor. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’na uygun olarak planlanan bu betdoksan giriş eğitim modeli, öğrencilerin yeni dil öğrenme süreçlerini desteklemeyi ve dilin etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor.
Bakanlık, bu model için özel olarak geliştirilen eğitim materyallerini öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz olarak temin edecek. Bu sayede öğretmenlerin ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kaynaklara kolayca erişebilmeleri sağlanacak. Bu genişletme kararı, öğrencilerin bet doksan dil öğrenme süreçlerini desteklemeyi ve uluslararası alanda daha rekabetçi bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu yeni eğitim modeliyle Türkiye’nin dil öğretiminde daha ileri bir noktaya taşınması hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]