SON GELİŞME
--:--:--

Türkiye ve Özbekistan Arasındaki Diplomatik İlişkiler Güçleniyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye ve Özbekistan Arasındaki Diplomatik İlişkiler Güçleniyor

Türk ve Özbek Yetkililerin Katılımıyla Üçlü Toplantı Önemli İş Birliklerini Ele Alacak

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Özbekistan ziyaretinde tarihi bir adım atacak. İlk defa gerçekleşecek olan “üçlü toplantı formatında” bu üç önemli isim, siyasi, ekonomik ilişkiler ve güvenlik alanındaki iş birliği konularını masaya yatıracak.

Türkiye ve Özbekistan Arasındaki İlişkilerin Kurumsal Alanda Güçlendirilmesi Hedefleniyor

Ziyaret, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi adına önem taşıyor. Bu kapsamda, Türk ve Özbek yetkililer arasında kurumsal alanda iş birliğinin artırılması ve güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu toplantıyla birlikte, daha önce alınan kararların takibi de yapılacak.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve Türk Devletleri Teşkilatı Ziyaretinde Önemli Görüşmeler Yapılacak

Özbekistan ziyareti sırasında, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Özbek mevkidaşı Bahtiyar Saidov ile yapacağı görüşme büyük önem taşıyor. Türkiye ile Özbekistan arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Üçüncü Toplantısı’nda alınan kararların değerlendirilmesi ve mevcut iş birliklerinin daha da derinleştirilmesi planlanıyor.

Bu ziyaret çerçevesinde, ekonomi, savunma sanayii, enerji, ulaşım, kültür, eğitim, düzensiz göç, terörle mücadele ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler de ele alınacak. Türkiye-Özbekistan ilişkilerindeki ivme, Türk Devletleri Teşkilatı ziyareti sırasında da sürdürülecek.

Türkiye ve Özbekistan arasındaki diplomatik ilişkiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in kararlı iradeleriyle her alanda ilerlemeye devam ediyor. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in Ankara ziyareti sırasında imzalanan Ortak Bildiri, iki ülke arasındaki iş birliğinin ne denli önemsendiğinin bir göstergesi oldu. Bu tür üst düzey ziyaretler ve iş birliği anlaşmaları, Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağlıyor.

Benzer Haberler
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’a Soruşturma
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’a Soruşturma
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Hakkında Soruşturma Başlatıldı
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Türk-Ukrayna İlişkileri Güçlendi
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Türk-Ukrayna İlişkileri Güçlendi
Zelenska’ya Mesnevi Hediye Edildi
Zelenska’ya Mesnevi Hediye Edildi
Ege Denizi’nde Sismik Hareketlilik Devam Ediyor
Ege Denizi’nde Sismik Hareketlilik Devam Ediyor
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile Görüştü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile Görüştü
Haberin Yalın Hali - yalinhaber.com
Copyright © 2025 Tüm hakları YALIN HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması