ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletinin Marietta şehrinde bir lisede düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada İran ile henüz bir anlaşma yapmaya hazır olmadıklarını düşündüğünü belirtti. Trump, ABD ordusuna tarihin en büyük yatırımını yaptıklarını ve İran’ın ağır darbeler aldığını ifade etti.
Trump, Venezuela’da zafer kazandıklarını ve ülkenin petrol üretimi konusunda ABD ile çalıştığını söyledi. İran’la da kazançlı bir süreçte olduklarını belirten Trump, ABD ve Venezuela’nın dünya petrol piyasasının yaklaşık yüzde 62’sine sahip olduğunu vurguladı. Bu durumun Hürmüz Boğazı gibi stratejik noktalara olan ihtiyacı ortadan kaldırdığını ancak İran’ın nükleer silaha sahip olmasını engellemek için bu adımları attıklarını dile getirdi.
İran ile olası bir savaşı ‘küçük bir çatışma’ olarak nitelendiren Trump, İran’ın anlaşma yapmak istediğini ancak henüz hazır olmadığını düşündüğünü kaydetti. Trump, İran’ın yaptığı anlaşmaları sürekli değiştirdiğini ve bu nedenle yakın zamanda bir anlaşmaya varılmasının zor olduğunu ancak ilerleyen zamanlarda bunun gerçekleşebileceğini ifade etti.
Konuşmasında hayat pahalılığına da değinen Trump, petrol fiyatlarının düşeceğini öngördü. Göreve başladığı zamandan daha düşük seviyelere inebileceğini belirten Trump, sabırlı olunması gerektiğini söyledi. Trump ayrıca Beyaz Saray’da insansız hava aracı üssü ve önemli tesislerin bulunacağı büyük bir askeri tesis inşa edildiğini de duyurdu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]