Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 28. haftasında oynanan kapanış maçında Galatasaray Ekmas, deplasmanda Beşiktaş Emlakjet’i 77-76 mağlup etti. Bu galibiyetle Galatasaray Ekmas, 6. sıraya yükselerek play-off umutlarını artırdı.
Akatlar’daki BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde oynanan derbi maça hızlı başlayan Beşiktaş Emlakjet, Mathews ve Delgado’nun etkili oyunuyla ilk periyodu 21-19 önde tamamladı. Ancak Galatasaray, ikinci çeyrekte üstün bir performans sergileyerek devreyi 40-35 önde kapattı.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Galatasaray Ekmas, farkı açarak üçüncü periyodu 60-50 önde bitirdi. Son çeyrekte Beşiktaş’ın çabalarına rağmen Galatasaray, öne geçmesine izin vermedi ve maçı 77-76 kazanmayı başardı.
Galatasaray Ekmas’ta Bost 18 sayıyla öne çıkarken, Beşiktaş Emlakjet’te ise Mathews ve Needham 15’er sayıyla skorer isimler oldular. Mücadelenin hakemleri Yener Yılmaz, Semih Vural ve Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu oldu.
Bu sonuçla Galatasaray Ekmas, play-off umutlarını canlı tutarken, Beşiktaş Emlakjet ise önemli bir mağlubiyet aldı. Her iki takımın da mücadeleci oyunu ve taraftarlarıyla dolu tribünler önünde sergiledikleri performans izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]