Red Bull Cliff Diving World Series, benzersiz lokasyonlarda gerçekleştirilen atlayışlarla adrenalin tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. 2024 takvimi açıklandı ve bu yıl sekiz etap düzenlenecek. Türkiye, bu heyecan verici organizasyona ev sahipliği yapacak.
Bu yılın yedinci durağı Antalya olacak ve 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Antalya, 2009 yılında da bu unvanı taşımış ve dünyanın en iyi uçurum dalışcılarını ağırlamıştı. Atatürk Parkı ise Lara ve Konyaaltı plajları arasında bulunan 64 milyon yıllık falezlerde atlayışlara ev sahipliği yapacak.
Red Bull Cliff Diving World Series, 15. yılını kutlarken Kuzey İrlanda ve Kanada gibi yeni lokasyonlar da eklendi. Bu yıl toplamda 100 farklı lokasyonda gerçekleşecek olan organizasyonda geçtiğimiz yılın şampiyonları da unvanlarını korumak için sahnede olacak.
– 26 Mayıs – Atina, Yunanistan
– 8 Haziran – Boston, ABD
– 30 Haziran – Polignano a Mare, İtalya
– 20 Temmuz – Causeway Coast, Kuzey İrlanda
– 10 Ağustos – Oslo, Norveç
– 25 Ağustos – Montreal, Kanada
– 29 Eylül – Antalya, Türkiye
– 10 Kasım – Sidney, Avustralya
Red Bull Cliff Diving 2024 sezonunda 12 kadın ve 12 erkek sporcunun her etkinlikte başlaması beklenirken, sekiz kadın ve sekiz erkek daimi kadroda yer alacak. Dört sporcu ise wild card ile etaplarda yarışma şansı yakalayacak. Heyecan dolu atlayışlar, dünyanın dört bir yanındaki eşsiz manzaralar eşliğinde seyircilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]