Galatasaray’dan Lyon’a kiralanan Wilfried Zaha, Fransa’da sancılı bir başlangıç yaptı. Toulouse maçının ardından yıldız oyuncu, fizik-kondisyon antrenmanlarına katılmayı reddederek Nantes maçında kadro dışı bırakıldı.
Teknik direktör Pierre Sage, Zaha hakkında dikkat çekici ifadelerle oyuncunun profesyonellikten uzak davrandığını vurguladı. “Şu anda antrenman yapıyor ve Le Havre maçı için hazırlanıyor. Geçen hafta yaşadığımız sorunlarla ilgili onunla olumlu bir görüşme gerçekleştirdim. Amaç, cezalandırmak değil; kulübün beklentilerini anlamasını sağlamak. Wilfried Zaha’yı kadromuza kattığımızı ve ondan faydalanmak istediğimizi ona ilettim. Bu karar, şu anda onun yetenekleriyle değil, takımla birlikte mücadele etme isteğiyle ilgili.” ifadelerini kullandı.
Zaha, Lyon’un Ligue 1’de bugün deplasmanda oynayacağı Le Havre maçının kadrosuna dahil edilmedi. Zaha ile birlikte kadro dışı bırakılan Gift Orban ise kafilede yer aldı.
Zaha’nın Fransa’daki kiralık macerası, beklenenden farklı bir şekilde başlasa da Lyon yönetimi ve teknik ekibi, oyuncunun potansiyelinden vazgeçmediklerini ve onunla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtiyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]