İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye bölgesi ve çevresine yönelik düzenlediği hava saldırıları ve topçu atışları sonucunda can kaybı sayısı 47’ye yükseldi. Saldırılarda 97 kişi de yaralandı. En büyük can kaybının yaşandığı Harouf’ta 9 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’tan bu yana devam eden saldırılarda toplam can kaybının 3 bin 980’e ulaştığını duyurdu. Bu gelişmeler, ABD ile İran arasında varıldığı iddia edilen savaşın sona erdirilmesine yönelik mutabakata rağmen yaşanıyor.
Adı açıklanmayan bir ABD’li yetkili, İsrail ve Hizbullah arasında yerel saatle 16.00’da başlaması beklenen bir ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını belirtmişti. Yetkili, ABD ve Katarlı müzakereciler ile İran’ın arabuluculuğuyla sağlanan anlaşmaya göre karşılıklı saldırıların ardından ateşkes ilan edildiğini ifade etmişti. Ancak bu açıklamanın ardından İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]