Yemen’deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan’ın Necran Havalimanı’na kamikaze İHA saldırısı düzenlediklerini duyurdu. Saldırı, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı operasyonlar sonrası Orta Doğu’da artan gerilimin ortasında gerçekleşti.
Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri tarafından yapılan açıklamada, havalimanının hedef alındığı belirtildi. Saldırının detaylarına ilişkin henüz ek bilgi paylaşılmadı.
ABD ve İran arasındaki müzakerelerin sonuçsuz kalması, bölgedeki tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Bu yeni saldırı, Orta Doğu’daki çatışma alanlarının genişlediği endişelerini artırdı.
Suudi Arabistan ve İranlı yetkililerden saldırıya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Gelişmeler takip edilmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]