SON GELİŞME
--:--:--

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç Vergi Paketiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç Vergi Paketiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

ASO Üyesi Firma Sayısı Artıyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç , hazırlıkları süren vergi paketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ardıç, ASO’nun haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması’nda 39 olan ASO üyesi firma sayısının 45’e yükseldiğine dikkat çekti. Ankara’nın listedeki ikinci il olduğunu belirten Ardıç, “Ankaralı sanayicilerimizin üretimden satışlara, brüt kareasbet katma değere ve ihracat paylarına yönelik başarılarından büyük bir gurur ve mutluluk duyduk.” ifadelerini kullandı.

Büyümede Yavaşlama Bekleniyor

Ardıç , ekonominin soğumasına yönelik süreci başlatan sıkı politikaların etkilerinden bahsederek, yılın ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarına dikkat çekti. İç talepteki azalışın büyümeyi olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Ardıç, “Büyümenin sürdürülebilir olması için üretim seviyesinin artırılması gerektiğini ve maliyetlere rağmen enflasyonla kareasbet giriş mücadelede sıkı politikaların devam etmesi gerektiğini” belirtti.

Sanayi Politikalarında Özeleştiri

ASO Başkanı, sanayi sektöründeki politikaların teşvik odaklı olması gerektiğini, rekabet gücünü artıracak faktörlerin önemini vurgulayarak, inovasyon, ürün kalitesi, yeni pazarlar ve ikiz dönüşüm konularında eksiklikler olduğunu ifade etti. Ardıç, sanayicilerin rekabet gücünü artırmanın önemine değinerek, bu alandaki iyileştirmelerin gerekliliğine dikkat çekti.

Vergi Paketine İlişkin Değerlendirme

Ardıç, hazırlıkları süren vergi paketindeki kareas bet konulara da dikkat çekerek, vergi tabanının genişletilmesi, vergi harcamalarının gözden geçirilmesi ve etkin olmayan istisna, muafiyet ve indirimlerin kaldırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, yurt içine yönelik asgari kurumlar vergisi uygulamasının sektörü zorlayabileceğine değinen Ardıç, bu konuda yapılacak düzenlemelerin önemine vurgu yaptı.

Benzer Haberler
Tigem 17 Safkan Arap Koşu Tayı Satışa Çıkarıyor
Tigem 17 Safkan Arap Koşu Tayı Satışa Çıkarıyor
Ağustos Ayında Trafikteki Araç Sayısı 165 Bin 582 Arttı
Ağustos Ayında Trafikteki Araç Sayısı 165 Bin 582 Arttı
Gram Altın Düşüşünü Sürdürüyor Dolar Endeksi ve Tahvil Faizleri Etkili Oluyor
Gram Altın Düşüşünü Sürdürüyor Dolar Endeksi ve Tahvil Faizleri Etkili Oluyor
Vergi Denetimlerinde Odak Büyük Mükellefler Oldu
Vergi Denetimlerinde Odak Büyük Mükellefler Oldu
Gram Altın Yeni Haftaya Düşüşle Başladı
Gram Altın Yeni Haftaya Düşüşle Başladı
Müşteri Bilgilerini İnternet Sitesinde Açığa Bırakan Satıcıya 200 Bin Lira Ceza
Müşteri Bilgilerini İnternet Sitesinde Açığa Bırakan Satıcıya 200 Bin Lira Ceza
Haberin Yalın Hali - yalinhaber.com
Copyright © 2025 Tüm hakları YALIN HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması