BOTAŞ Genel Müdürü Bayraktar, “BOTAŞ’ın 50. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni”nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerji sektöründeki önemli adımlarını ve projelerini değerlendirdi.
Bayraktar, BOTAŞ’ın 1974’te kuruluşundan itibaren Irak’tan İskenderun’a ham petrol taşıma görevini üstlendiğini ve birçok boru hattı projesine imza attığını vurguladı. Toplamda 3 bin 382 kilometrelik boru hatlarıyla 14,5 milyar varil petrolün taşındığını belirtti.
1986’dan itibaren doğal gaz ticaretine başlayan BOTAŞ’ın, TANAP ve TürkAkım gibi projelerle Türkiye’ye milyarlarca metreküp doğal gaz arzı sağladığına dikkat çekildi. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 12 milyar metreküplük bir depolama kapasitesine ulaşmayı hedefleyen BOTAŞ, Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğine büyük katkı sağlıyor.
BOTAŞ’ın Türkiye’de 81 ilde 862 yerleşim yerine doğal gaz ulaştırdığı bilgisi paylaşılırken, şirketin Azerbaycan, Cezayir, ve ABD gibi 34 ülkeyle doğal gaz ticareti yaptığına vurgu yapıldı.
BOTAŞ’ın enerji bağımsızlığına yönelik projeleri hayata geçirirken, Türkiye’nin enerji politikalarında önemli bir rol oynadığı belirtildi. BOTAŞ’ın 50. yıl dönümü, Türkiye’nin enerji sektöründeki başarılarını ve gelecek hedeflerini kutlamak adına önemli bir kilometre taşı olarak nitelendirildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]