Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, ülkeden son 2 ayda **577 ton hamsi** ihraç edildiğini ve bu ihracattan **2 milyon 119 bin 836 dolar** kazanç elde edildiğini açıkladı. Kalyoncu, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre miktar olarak **yüzde 90**, değer olarak ise **yüzde 35** arttığını belirtti.
Başkan Saffet Kalyoncu, Belçika, ABD ve Fransa’nın Türkiye’den en fazla hamsi ithal eden ülkeler olduğunu ifade etti. Yılın ilk 2 ayında Belçika’ya **524 bin 936**, ABD’ye **401 bin 109**, Fransa’ya ise **368 bin 287 dolar** değerinde hamsi satıldığını söyledi.
Kalyoncu, hamsi ihracatındaki ülke çeşitliliği ve artışın sevindirici olduğunu belirterek, geçen yılın aynı dönemine göre farklı olarak Hollanda, İtalya, Yunanistan, Romanya, Dubai ve Irak’a da hamsi satışı gerçekleştirildiğini vurguladı.
Bu ihracat rakamları, Türkiye’nin hamsi ihracatında uluslararası pazarda başarılı bir ivme yakaladığını gösterirken, Doğu Karadeniz bölgesindeki balıkçılık sektörünün önemine de dikkat çekiyor. Başkan Kalyoncu’nun verdiği bilgilere göre, hamsi ihracatındaki artışın devam etmesi bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]