Zihnimizi bir bilgisayara aktarıp dijital olarak sonsuza dek yaşayabilmek mümkün mü? Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden psikoloji profesörü Dobromir Rahnev’e göre, bu sıra dışı fikir bir gün gerçeğe dönüşebilir. Peki, zihin yüklemesi nedir ve nasıl gerçekleşebilir? Zihin Yüklemesi Nedir? Zihin yüklemesi, beynin tüm yapısal ve işlevsel özelliklerinin bir bilgisayara aktarılmasıyla kişinin dijital bir kopyasının oluşturulması anlamına gelir….
Zihnimizi bir bilgisayara aktarıp dijital olarak sonsuza dek yaşayabilmek mümkün mü? Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden psikoloji profesörü Dobromir Rahnev’e göre, bu sıra dışı fikir bir gün gerçeğe dönüşebilir. Peki, zihin yüklemesi nedir ve nasıl gerçekleşebilir?
Zihin yüklemesi, beynin tüm yapısal ve işlevsel özelliklerinin bir bilgisayara aktarılmasıyla kişinin dijital bir kopyasının oluşturulması anlamına gelir. Bu sayede kişi sanal bir ortamda bedeninden bağımsız olarak var olabilir. Ancak bu dijital yaşamın sürdürülebilmesi için beynin duyusal girdilere erişmesi gereklidir.
Beynin karmaşıklığı düşünüldüğünde, zihni kopyalamak için devrimsel teknolojilere ihtiyaç vardır. Bugüne kadar bu alanda yapılan çalışmalar yalnızca bazı bölgeleri haritalayabilmiştir. Her bir nöronun yapay versiyonuyla değiştirilebilmesi ise halen imkansız görünmektedir.
En iyimser tahminlere göre 2045 yılında gerçekleşebileceği öngörülen zihin yüklemesi, uzmanlara göre henüz çok uzak bir hedef. Teknolojinin hızla gelişmesi ve kaynakların bol olması, bu alandaki çalışmaların ilerlemesine olanak tanıyabilir. Ancak gerçek anlamda dijital ölümsüzlüğe erişmek için belki de yüz yılların geçmesi gerekebilir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]