Gazprom yetkilisi Sergey Miller, Batılı uzmanların sonbahar ve kış ayları için öngördüğü bin metreküp başına 1200 dolarlık doğal gaz fiyatının ekim ayında aşıldığını belirtti. Miller, Avrupa’daki yer altı doğal gaz depolama tesislerindeki doluluk oranlarının tarihin en düşük seviyelerinde seyrettiğini vurguladı.
Avrupa’nın en büyük doğal gaz tüketicisi Almanya’da depoların doluluk oranının yalnızca yüzde 61,6 olduğunu açıklayan Miller, düşük doluluk oranları ve olası soğuk kış şartları nedeniyle fiyatların bin metreküp başına 2500 dolara kadar çıkabileceği uyarısında bulundu.
Avrupa Birliği Enerji Düzenleyicileri İşbirliği Ajansı (ACER) verilerine göre, Birlik genelinde doğal gaz depolarının doluluk oranı ekim ayında yüzde 75 seviyesinde kalarak son 9 yılın ortalamasının altında kaldı. Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarikindeki yaşanan aksamalar da fiyatlar üzerindeki baskıyı artırıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]